Taxatie

Wij hebben veel ervaring met het taxeren van autoschades. Uiteraard kunnen wij u vrijblijvend een indicatie geven na de expertise van de schade aan uw auto.

Taxatierapport

Als de schade aan uw auto te verhalen is op de aansprakelijke tegenpartij is het noodzakelijk om een taxatierapport op te stellen. Een taxatierapport is een bewijs van de hoogte van de schade. Als het bedrag boven € 500 uitkomt wordt de schade in veel gevallen beoordeeld door een schade-expert.

Autoschade hoeft alleen door een expert te worden getaxeerd, als die wordt vergoed door uw eigen verzekering of door een tegenpartij. Moet u de schade zelf betalen, dan is taxatie door een expert niet nodig.

Als de autoschade niet al te hoog is, vindt de verzekering een begroting (‘pro-forma nota’) van een garagebedrijf in de regel voldoende. Waar die grens precies ligt, is moeilijk aan te geven. Dat hangt niet alleen van de hoogte van de reparatiekosten af, maar ook van de leeftijd en geschatte waarde van uw auto. De grens verschilt per verzekeraar en kan uiteenlopen van € 500,00 tot € 1.000,00. Wij adviseren u overleg te hebben met uw belangenbehartiger. Als de schade hoger is, moet die worden vastgesteld door een schade-expert.

Reparatie

Wilt u naast het taxatierapport ook dat wij de reparatie voor u uitvoeren dan kan dat ook. Na de taxatie van de schade wordt gekeken welke onderdelen gerepareerd en welke er vervangen moeten worden. 

Maak een afspraak

Kom langs voor een afspraak of bel vrijblijvend 0548-617294 voor meer informatie.